FLUEFISKERI EFTER GEDDER 

Gudenåen ved Randers
Aftenstemning ved Gudenåen opstrøms E45. Når lyset mindskes bliver gedder mere aktive!

Affiskning: Præsentation

Aftenstemning ved Gudenåen opstrøms E45. Når lyset mindskes bliver gedder mere aktive!

Korte kast og visuelt fiskeri!

Uanset om du vælger en flue bundet på rør eller krog gælder det om at fiske fluen således, at den præsenteres allermest tillokkende over for gedden.

Under langt de fleste forhold foretrækker jeg at benytte en flydende line og at fiske fluen på kort afstand og dermed nyde synet af gedden, når den med lynets hast sætter af efter fluen - en af de ting ved geddefiskeriet, der trigger mig allermest. Det skal opleves!

Er der en smule strøm vælger jeg gerne en sinktip line, og også her fiskes fluen på kort afstand. En svævende flashflue bundet på rør eller traditionelt på krog er super i stort set alt roligt vand!

Gudenaa bagvand vinter

Mellem sivholmene er der roligt vand og her finder du ofte en gedde!

Som nævnt kastes så vidt muligt så kort som muligt, typisk 5 - 10 meter - der er bestemt ingen grund til lange kast og en masse bagkast!

Fluen placeres på vandet i det område, hvor jeg forventer gedden står på lur. Når så fluen er landet på vandet, og det behøver bestemt ikke at være en delikat præsentation, lader jeg fluen synke i sit eget tempo, hvilken er MEGET tillokkende at se på og uimodståeligt over for en sulten gedde! Kommer hugget ikke trækker jeg fluen 30 - 50 cm., hvorefter jeg lader den synke mod bunden igen.

Er der en sulten gedde i området, er du så godt som sikker på aktion!

Er vandet klart, har jeg ofte oplevet, at gedden har taget et afsæt på flere meter. I første omgang har en trykbølge vist, hvad der var optræk til.

Et brøkdel af sekund efter var fluen beslutsomt taget!

gudenaa kaare gedde

 Kåre Schmidt Ettrup er synlig tilfreds med gedden som huggede fluen på kort line.

Lignende